Phil Spector

MV5BMjE2NDI4MTc3OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTYyNTgxOQ@@._V1_SY317_CR1,0,214,317_

 

Titlu original: Phil Spector

Regia: David Mamet

Actori: Al Pacino, Helen Mirren

Gen: Biografie, Drama

Durata: 92 minute

Rating IMDb: 6,3

 

 

 

 

Phil Spector, unul dintre cei mai controversați producători muzicali ai secolului trecut, a ajuns cunoscut lumii întregi după ce a colaborat cu muzicieni cunoscuți ca Tina Turner sau The Beatles, aducându-şi aportul şi ca producător muzical al filmului “Let It Be”(1970), câştigător al premiului Oscar. Filmul prezintă un artist aflat la apusul unei cariere încununate de succes, dar care nu scapă niciodată de lumina reflectoarelor, fie ea şi negativă. În anul 2003 Phil Spector este acuzat de crimă, după ce actrița Lana Clarkson este găsită moartă în locuința acestuia. Regizorul şi scenaristul David Mamet nu a vrut să spună prea multe despre Spector şi cariera lui, astfel s-a axat strict pe perioada în care a fost judecat pentru crimă, punând în centrul atenției relația profesională dintre el şi Linda Kenney Baden, avocata care l-a reprezentat în faţa curții.

Phil-Spector-movie-banner

Phil Spector: I invented the music business.

Acțiunea nu are un loc de desfășurare foarte vast, intrigile principale desfăşurându-se între “castelul” producătorului ăi sala de judecată. Fără a avea probe solide, dar cu o mulțime de mărturii incriminatorii, acuzarea a căutat tot timpul să-l dezechilibreze psihic pe Phil Spector, ajutați fiind şi de temperamentul vulcanic al acestuia.phil-spector-al-pacino-600x337 Ceea ce a încercat Linda Kenney să facă a fost o tentativă de a-l aduce în atenția oamenilor pe adevăratul Philip Spector, un personaj diferit faţă de excentricul muzician şi producător, aşa cum era văzut de majoritatea audienţei. În cele din urmă, tentativa de înduioșare a curții de judecată eșuează, urmând un sir lung de procese, care îşi vor găsi finalul în anul 2009.

Întreaga poveste este învăluită într-un aer misterios, dând doar detaliile esențiale vizionarului, permiţându-i să gândească propria variantă de desfășurare a evenimentelor. Se vede clar că regizorul încearcă să pună în evidenţă părţile bune ale producătorului, iar încercarea de a-i induce privitorului prezumția de nevinovăţie are un efect pozitiv. Ca de fiecare dată, în poveștile complicate unde declarațiile sunt total diferite de la o parte la alta, adevărul este undeva la mijloc.phil-spector-al-pacino1-600x337

Subliniez jocul excelent al celor doi actori principali, cu mențiune specială pentru Al Pacino care reușește încă un rol foarte bun, asemănarea dintre el şi Phil Spector fiind aproape perfectă. Ar mai fi de menționat faptul că filmul a primit 11 nominalizări la Primetime Emmy, gală ce se va desfășura pe data de 22 septembrie.

Concluzie: Un film biografic decent, care dorește să-l readucă în atenția publicului pe omul Philip Spector, concentrând acțiunea pe relația psihologică dintre el şi Linda Kenney, avocata care l-a reprezentat atunci când a fost acuzat de uciderea actriței Lana Clarkson.

Trailer:

Soundtrack:


Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: