What Maisie Knew

what-maisie-knew-WMK_OneSheet_rgb-e1367049464143

Titlu original: What Maisie Knew

Regia: Scott McGehee, David Siegel

Actori:  , Onata Aprile, Julianne Moore, Alexander Skarsgård, Steve Coogan

Gen: Drama

Durata: 99 minute

Rating IMDb: 7,4

Rating RT: 88%

 

 

 

Dacă pe vremea bunicilor un divorț era un lucru neobișnuit, de o raritate stranie, acum a ajuns să fie ceva normal, așa cum trebuia să fie de la început. Dar cine suferă în urma acestor divorțuri? Dacă este vorba de un cuplu fără copii, impactul asupra adulților este unul trecător, ei putând să-şi refacă viața în cele din urmă. Atunci când este şi un copil la mijloc, situația se complică drastic, intervenind eterna problemă a custodiei copilului. De cele mai multe ori, copiii ajung să fie prinși între ciocan şi nicovală, fiind incapabili să aleagă un anumit părinte._WM00010.NEF

Inspirat din nuvela cu același nume scrisă de Henry James, prezentul film dorește să pună accentul pe lucrul cel mai neglijat în astfel de momente, dar poate cel mai important. Personajul central al filmului este Maisie(7 ani), fiica cuplului format din Susanna(Julianne Moore) şi Beale(Steve Coogan), aflat la divorț. Slujbele solicitante ale celor doi au făcut ca timpul petrecut cu fiica lor să fie unul extrem de scurt, Maisie ajungând să fie purtată dintr-o parte în alta, când în brațele mamei, când ale tatălui.WMK_DAY_32__0165.NEF Pentru un timp, acțiunea se va desfășura plat, insistând pe aceleași probleme de familie, scoțând în evidenţă neglijenţa şi chiar nepăsarea celor doi părinţi în anumite momente. Filmul are un punct culminant extrem de bine realizat şi jucat, iar sfârşitul este “fără cuvinte”, atunci când Maisie îşi dă seama, şi mai mult, are curajul să spună într-un mod unic că fericirea ei nu îi mai implică pe cei doi părinţi biologici.

MAISIE_D4_NR__0830.NEF

Dacă hotărâți să urmăriți filmul în cele din urmă, nu vă așteptați la o acțiune vastă şi complexă, desfășurată într-un mod alert ca în filmele de acțiune, ci obişnuiţi-vă cu cadrele lente, imaginile care fac cât o mie de cuvinte, şi cu expresiile faciale care transmit mult mai mult decât cuvintele ar putea s-o facă vreodată.

Absolut toată distribuția a făcut o treabă excelentă în acest film, însă doar două nume au ieșit cu adevărat în evidenţă din punctul meu de vedere. Este vorba despre Alexander Skarsgard şi Onata Aprile, aflată la primul rol principal într-un film. Relația de prietenie care îi apropie la un moment dat, transmite emoție cu fiecare cadru, iar la un moment dat îți dă impresia că cei doi sunt de nedespărțit._WMK0595.NEF

Înainte să închei, mai fac o mențiune specială pentru coloana sonoră, excelent de bine aleasă şi sincronizată pentru acest film.

Concluzie: O dramă reală, excelent de bine transpusă pe sticlă, jucată şi regizată ca la carte, care reuşeşte să transmită o multitudine de stări vizionarului, trecând cu ușurință de la momente de bucurie, la cele de tristețe şi melancolie, îmbinându-le perfect într-un film de ținut minte.

Trailer:

 

Soundtrack:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: