Family Weekend

download (1)

 

Titlu original: Family Weekend

Regia: Benjamin Epps

Actori: Olesya Rulin, Matthew Modine, Kristin Chenoweth

Gen: Comedie, Drama, Familie

Durata: 96 minute

Rating IMDb: 6,1

 

 

 

Atunci când timpul îmi permite, lecturarea blogosferei cinefile este una dintre activitățile preferate de mine. Pe lângă experiența acumulată, mai prind din zbor şi unele expresii specifice, folosite în mod regulat de cinefili. Una care mi-a rămas în minte este cea folosită pentru filmele care nu sunt neapărat bune, dar reprezintă o plăcere vinovată pentru unii dintre noi. Dacă vi se pare că laud mult prea mult filmul, trebuie să știți că se încadrează în categoria menționată mai sus, sau poate e doar o consecinţă a faptului că l-am vizionat imediat după Big Weeding.

A051_C003_0102M7

Nu am fost atras de premisă, aceiași familie cu probleme care ajunge să-şi lase copiii în voia sorţii, fiind prea ocupați să se mai ocupe şi de nevoile lor. Abordarea puțin neobișnuită pentru rezolvarea problemei, şi jocul actriței principale au reușit să ridice filmul peste nivelul cunoscut, aducându-l undeva în jurul unui B+. Până să dezvălui puțin din povestea filmului, ţin neapărat să scriu câteva rânduri despre interpreta personajului principal, Olesya Rulin.A014_C019_1229MX Deși s-a făcut cunoscută pe plan internaţional datorită seriei High School Musical, nu i-am sesizat implicarea, poate şi din cauză că nu am văzut niciodată un film cap coadă. Cu o carieră deloc impresionantă până la vârsta de 27 de ani, pot spune că a rămas puțin prinsă în timp, poate de aceea a reușit să interpreteze atât de bine o fată de 16 ani. Dacă cu cariera nu se poate lăuda prea mult, Olesya Rulin a făcut o figură simpatică în acest film, jocul ei actoricesc reușind să se ridice peste nivelul care a caracterizat-o până în acest moment.

Sechestrarea părinţilor pentru a-i reeduca şi reintroduce în spiritul familiei este o idee relativ nouă în filmele de acest gen, poate acesta a fost şi factorul decisiv care l-a ridicat deasupra altor filme ale genului family-comedy.A028_C006_1230A6 Momentele amuzante din film nu au lipsit, însă au fost prea puține ca să recomand filmul mai departe drept o comedie în adevăratul sens al cuvântului. Un lucru care mi-a rămas întipărit în minte au fost amintirea unor personaje celebre din Taxi Driver sau Resevoir Dogs, reproduse într-un stil unic şi amuzant de tânăra actriță Joey King.A005_C004_1229K3

“The key to a succesful revolution is control the chaos”

Din păcate, replica lui Matthew Modine nu a fost de ajuns pentru a ţine sub control zona de haos în care filmul a intrat la un moment dat, moment care trebuia să fie punctul culminant al acțiunii. Una peste alta a reușit să se redreseze într-o oarecare măsură, aducând un final decent, dar previzibil.

Concluzie: O comedie de familie ușoară, numai bună de vizionat împreună cu cei dragi, cu o poveste interesantă şi un acting la fel de bun, însă insuficient de bună pentru a fi o peliculă cu adevărat reuşită.

 Trailer:

 

Soundtrack:


Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: