Would You Rather

MV5BNTI1ODY3MTQwNl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjU5MjMxOQ@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_

 

Titlu original: Would You Rather

Regia: David Guy Levy

Actori: Brittany Snow, Jeffrey Combs, Jonny Coyne

Gen: Horror, Thriller

Durata: 93 minute

Nota IMDb: 5,7

 

 

 

 

Mi-am pus mari speranțe în genul horror anul acesta, însă tot ce a ieșit până acum pe piață a fost sub așteptări. Multe aberații, fără un pic de esență, nimic concret până la urmă. Următoarea perioadă promite ceva mai mult de atât, dar până atunci merită să vizionați un thriller plin de suspans, diferit de ceea ce aţi văzut până acum.

Într-o lume mizeră în care nimeni nu este de partea ta, când toți factorii îți sunt potrivnici, nu ai altă alternativă decât să recurgi la soluții disperate. Fără un loc de muncă stabil şi cu siguranța zilei de mâine în pioneze, Iris(Brittany Snow) este ademenită la o cină de gală în casa Lambrick, alături de alte persoane dornice de ajutorul material.fopzfd

Amy: In case none of y’all have figured this out, this game isn’t about helping each other. It’s about eliminating the rest of you.

Fundația Lambrick organiza anual un “joc”, al cărui câştigător primea tot ajutorul material de care avea nevoie. Jocul era unul simplu, eu l-am numit “Jocul Preferințelor”, însă niciuna dintre variantele puse la dispoziție nu era prea plăcută. Din momentul declanşării jocului şi până aproape de final, acțiunea se va desfăşura strict în casa Lambrick, punând accentul pe trăirile şi simţirile participanţilor.WOULD YOU RATHER10

Shepard Lambrick: So, Cal, would you rather electricute yourself or would you rather electricute Amy? The blue button is for you. Press the red button if you want to zap Amy. You have fifteen seconds to decide beginning… now!

Coloana sonoră ajută enorm şi acest film, ținând suspansul şi curiozitatea la cote maxime încă din primul minut. Pentru că acest început de film l-am văzut de mai multe ori, de fiecare dată având același sfârșit, nici la acest film nu mă așteptam să facă nota discordantă. David Guy Levy, regizorul şi producătorul filmului, evită excelent clișeele clasice ale genului, şi răstoarnă situația de câte ori are ocazia, în acest fel finalul filmului este cu totul imprevizibil.WOULD YOU RATHER16

În acest film nu veți vedea un “erou” care vine şi salvează pe toată lumea în mijlocul jocului, scutind câteva suflete de chinul morții, pentru că acest lucru nu se va întâmpla, deși încercarea a avut loc. Un film previzibil şi lipsit de substanță, făcut de niște amatori desăvârșiți făcea exact acest lucru: Un erou plin de adrenalină salva situația înainte ca cineva să fie rănit, după care băieții cei răi erau pedepsiți cum se cuvine.

Filmul are durata medie de o oră şi jumătate, destul cât să cuprindă ce este mai important, fără dilatări inutile. După ce a evitat primul clișeu, regizorul lasă acțiunea să curgă cu aceiași tensiune inițială, ca la final să pună personajul principal în postura de câştigător al jocului. Cu sacii în căruţă, cu un donator de organe tocmai din România, finalul fericit era asigurat.WOULD YOU RATHER1

Dacă asta avea să fie sfârşitul, aflați de la mine că filmul nu a terminat, astfel îți ia toate speranțele, convingerile, şi dă cu ele de pământ, oferind un final deschis, cu totul neașteptat. Rămâne doar să vedeți filmul pentru a-mi da dreptate.

Concluzie: Rar îmi este dat să văd un film low budget atât de bine realizat şi jucat. Făcând abstracție de câteva greșeli care sar în ochi, filmul vine cu ceva nou, acțiune imprevizibilă, personaje construite inteligent, toate combinate într-un thriller plin de suspans şi răsturnări de situație neașteptate.

Soundtrack:

Trailer:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , ,

2 gânduri despre „Would You Rather

 1. Angela Iulie 30, 2013 la 21:11 Reply

  din 2010, de la insidious, nu am mai reusit sa vad un horror bun

  • adrianteglas Iulie 30, 2013 la 21:18 Reply

   Nici acesta nu este bun in adevaratul sens al cuvantului, nici macar nu e horror, dar este putin diferit, in sensul bun, fata de ce am vazut in ultima vreme.

   P.S: De abia astept sa vad ce face James Wan cu Insidious: Chapter 2, sper sa iasa ceva la nivelul lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: