Pozitia copilului si 7 cajas- Sfarsitul aventurii Tenaris CineLatino

Ca de fiecare dată, ce-i frumos ţine puțin, iar sfârșitul este întotdeauna cel mai bun. Așa a fost şi la ultima zi de festival Tenaris CineLatino. Am început cu stângul, deoarece nu am găsit locuri la “Poziția copilului”, sala fiind plină ochi. Partea bună a fost că organizatorii au promis o nouă proiecție peste două ore. Dacă faptul că am ratat prima proiecție nu a fost de ajuns, era să o pierd şi pe a doua, noroc că m-a salvat un taxi găsit ca prin minune.

pozitia-copilului-626554lAm ajuns la locul stabilit chiar în momentul încheierii filmului, urmând ca una dintre actrițe, Natașa Raab, să răspundă întrebărilor publicului. Înainte de acest discurs nu aveam o părere bine definită despre Natașa Raab, însă după prelegerea minunată pe care a ținut-o în faţa salii, am ajuns să o admir ca persoană, şi să respect munca depusă de ea în fiecare producție în care a fost angrenată. Pasiunea cu care a vorbit despre munca în echipa sub comanda lui Calin Peter Netzer a ținut publicul lipit de scaune, iar experiența de la Ursul de Aur povestită prin cuvintele actriței m-a fermecat pur şi simplu.

Filmul vorbește cu dramatism şi emoție despre relația mamă-fiu, o relație extrem de complexă, construită fără greșeală de la un capăt la altul. Cornelia(Luminița Gheorghiu) este mama autoritară şi posesivă, pe când Barbu(Bogdan Dumitrache) este “puiul mamei”, inadaptat societatii şi obsedat de propria igienă. Atunci când Barbu este implicat într-un accident soldat cu moartea unui copil, este momentul ca mama lui să intervină, folosind toate mijloacele pentru a-şi salva fiul de la închisoare. Pe lângă relația dintre mamă-fiu, filmul ne prezintă cu foarte mult realism clasa bogată, cu toată opulenţa şi legăturile ei. Actorii au fost foarte bine aleși, astfel nu avem parte de nici o partitură plasată doar de umplutură, însă Luminița Gheorghiu s-a depășit pe sine, întruchipând perfect femeia puternică, talpa familiei, care știe exact unde să sune şi la ce resurse să apeleze în caz de nevoie. Filmat în 30 de zile cu un buget de aproximativ 600.000 euro(suma spusă de Natașa Raab), concurează cu multe producții de un buget astronomic sau cu o distribuție stelară. pozitia-copilului-715150l-imagine

După o dramă, urma şi un film de acțiune, primul şi ultimul în cadrul acestei ediții a festivalului. Este vorba despre “7 cajas”, un film produs în Paraguay, care beneficiază de un rating foarte bun pe IMDb(7,5), însă este prea puțin cunoscut pentru publicul larg, fiind parte a unui circuit de filme independente.

7-cajas-personajes-carretilleros1Victor era un băiat de 17 ani care trăia în suburbiile din Paraguay, castigandu-şi traiul prin livrarea de produse. Atunci când i se oferă uriașa sumă de 100 de dolari pentru livrarea a 7 cutii, Victor se va arunca într-un joc periculos cu o mulțime de oameni dubioşi, care râvneau la cele 7 cutii. Cursa pe viață şi pe moarte de pe străzile din Asunción nu îl va pune în pericol numai pe Victor, nelegiuiţii care erau pe urmele lui apelând la toate mijloacele existente pentru a pune mâna pe prețioasa încărcătură.

Filmul nu este regizat de cine știe ce personalităţi, ba chiar le pot spune începători, însă au reușit să facă o treabă destul de bună cu acest film, ajutați şi de jocul excelent al unor actori debutanți. Coloana sonoră şi ritmul alert în care s-au desfasurast unele scene, a ridicat filmul peste așteptările mele, rezultând astfel o producție cu o calitate peste medie.

Cam asta a fost şi povestea aventurii de la Tenaris CineLatino 2013, o experiență minunată cu oameni minunați, care sper să îşi mărească volumul în anul următor.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , ,

Un gând despre „Pozitia copilului si 7 cajas- Sfarsitul aventurii Tenaris CineLatino

  1. […] recomandare a saptamanii vine de la Yingyang Movies, care, pe langa Pozitia copilului, ne informeaza despre un alt film vazut la festivalul Tenaris […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: