Si caii sunt verzi pe pereti-Tenaris CineLatino ziua 2

Scriu cu puţină întârziere despre a doua zi de festival, din motive întemeiate, datorită cărora am şi ratat un film. Ca să nu intru prea mult în detalii, faptul că nu am ajuns să văd El Limpiador este în strânsă legătură cu 7 km de mers pe jos de-a lungul căii ferate. În orice caz, nu am acceptat faptul că am pierdut un film, așa că am reușit să ajung la cel de-al doilea, proiectat în aer liber.

si-caii-sunt-verzi-pe-pereti-265709l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este vorba de Şi caii sunt verzi pe pereți, care ne prezintă în paralel destinele a două generații, tineri şi adulți, ademeniți fiind de mirajul îmbogăţirii peste noapte. Dacă una din părți a fost foarte aproape de a-şi îndeplini acest vis, partea mai vârstnică, nefamiliarizată cu tehnologia modernă, a fost păcălită de o loterie fantomă, oamenii fiind convinși să-şi vireze toate economiile într-un cont, în speranța unui câştig mai mare. Destinele celor doua generații se ciocnesc într-un final, regizorul lăsând un final parțial neterminat, dând posibilitatea vizionarului să-şi imagineze propriul final, complet.

Dan Chișu duce la capăt al treilea lungmetraj, iar progresul faţă de producțiile anterioare este ușor observabil, reușind să ţese o poveste captivantă, presărată cu momente comice, completate cu pasaje de un dramatism maxim.

Părerile despre actori îmi sunt împărţite, în funcție de generație. Adrian Titieni face un rol de zile mari, poate cel mai bun pe care l-am văzut, iar partenerul său, Tudor Smoleanu, reușește să se lipească de el, cu comicul lui de om simplu, naiv. În ceea ce privește cei doi actori din generația tânără părerile sunt împărţite, Ionuț Vișan reușind o prestație decentă, mult peste ceea ce a făcut până acum, însă Anca Florescu a avut o interpretare sub-mediocră, cel puțin din punctul meu de vedere. Încă un lucru care m-a deranjat în interpretarea ei a fost folosirea unui limbaj combinat spre sfârșitul filmului, lucru la care nu am înţeles rostul, ea nefolosind asemenea limbaj până în acel moment.

Per total, un film ușor şi relaxant, care cu siguranță vă va lăsa cu o stare de bine, şi poate o să vă deschidă ochii asupra faptului ca îmbogăţire peste noapte nu există.

Trailer:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

2 gânduri despre „Si caii sunt verzi pe pereti-Tenaris CineLatino ziua 2

  1. raftul cu FILME Iulie 13, 2013 la 11:31 Reply

    E corect ce ai spus tu despre actori. E adevarat ca pe Titieni si Smoleanu i-au ajutat si replicile. Legat de finalul filmului e de discutat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: