Starbuck

Starbuck_1321089316_2011

Titlu original: Starbuck

Regia: Ken Scott

Actori: Patrick Huard, Julie LeBreton, Antoine Bertrand

Gen: Comedie

Durata: 109 minute

Nota IMDb: 7,2

Când majoritatea blogosferei cinefile scrie despre cele mai noi apariții, eu scriu despre filme anonime, care câteodată sunt chiar mai bune decât producțiile Hollywood. Dacă săptămâna trecută s-a scris destul de mult despre Starbuck, filmul fiind prezentat ca un fel de revelație în materie de comedii, lipsită de clișeele din cetatea filmului. Din cauza faptului ca la noi s-a lansat foarte târziu, am avut şi eu ocazia să-l vad fără a mă deplasa la cinematograf.Starbuck

Teoretic, la vârsta de 42 de ani fiecare om ar trebui să fie așezat la casa lui, având o șotie, copii şi un loc de muncă stabil, bine plătit. Nu şi David Wozniak. Acesta a rămas prins în trecut, cu aceiași iresponsabilitate din adolescenţă şi la fel de falit, mulţumindu-se cu slujba care o avea la magazinul tatălui său.Starbuck Chiar în momentul când dorea să-şi pună viața în ordine, trecutul se întoarce după David, acesta aflând cu stupoare că este tatăl a 533 de copii. De aici începe drumul spre maturizare pentru David, fiind nevoit să-şi înfrunte trecutul, şi de ce nu, să-l accepte în viața lui.

Cum se mai spunea, totul începe foarte bine, idee de bază bună, premise încurajatoare, ingredientele necesare pentru un film bun. Însă după prima jumătate a filmului toate acestea se duc de râpă. Amuzamentul dispare, filmul transformându-se într-o dramă emoțională total lipsită de esență şi umor. 1348053590_starbuck__2011__1Nu spun că filmul nu este bun, ba chiar este cu ceva peste comediile văzute în ultima vreme, dar după cum a decurs prima jumătate mă așteptam la ceva mai mult. Dacă la început nu mi-am putut imagina un final, pas cu pas am ajuns la aceiași concluzie: Toate lucrurile care păreau imposibil de rezolvat îşi găsesc soluția, şi toți trăiesc fericiți până la sfârșitul timpului.

Una peste alta, un film care se ridică deasupra comediilor de duzină, lăsând o stare de bine celui care l-a vizionat. Dacă un film din afara SUA se remarcă, americanii nu pot rata ocazia să facă un remake, așa că sunt curios ce poate face Vince Vaughn în Delivery Man, film care va avea premiera la sfârșitul acestui an.

Concluzie: Chiar dacă este departe de perfecțiune, filmul este o companie plăcută pe tot parcursul celor 109 minute, un film ușor care vă va mulțumi dacă nu căutați vreo capodoperă.

Trailer:

Soundtrack:

Anunțuri

Tag-uri:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: