Odd Thomas- Odd by name. A hero by nature

e2a3a81577b5d35d4714528eeac9e090

Titlu original: Odd Thomas

Regia: Stephen Sommers

Actori: Anton Yelchin, Patton Oswalt, Willem Dafoe

Gen: Drama, Thriller

Durata: 100 minute

Nota IMDb: 6,6

Iată că după o săptămână de pauză revin cu un film pentru voi, iar dacă cineva mi-a simțit lipsa(greu de crezut), țin să vă informez că de acum înainte o să mă ocup mai bine de blog, că tot a venit vacanţa. Altă noutate ar fi că săptămâna asta am să dau drumul la un nou concurs, care se va desfășura pe o perioadă de 30 de zile, iar premiile vor consta în două cărţi şi două DVD-uri, poate şi un premiu surpriză, în cazul în care numărul participanților sare de 20. Destul cu statistica, să trecem la subiect.

Inspirat din nuvela cu același nume, scrisă de Dean R. Koontz, pelicula prezintă viața tânărului Odd Thomas, un adolescent ca oricare altul în majoritatea timpului, dar care poseda abilități neobișnuite pentru oricare dintre semenii lui.Odd-Thomas-2013-Movie-Picture-01

“I am twenty years old. To a world-wise adult, I am little more than a child. To any child, however, I am old enough to be distrusted, to be excluded forever from the magical community of the short and beardless.”

Sub latura sa întunecată, Thomas ducea o viață normală alături de prietena sa Stormy, familie, şi localnici. Însă nu partea lui normală era cea interesantă, ci faptul că avea abilitatea de a comunica cu lumea de dincolo şi a prezice viitorul.

“Too much mystery is merely an annoyance. Too much adventure is exhausting. And a little terror goes a long way.” 

Într-o zi ca oricare alta, când lucra la cafeneaua orașului, Thomas observă niște creaturi cu o structură sticloasă, așa numiții bodaci, niște entităţi din lumea de dincolo, a căror apariție prevestea un adevărat masacru. Timpul trecea, iar numărul creaturilor creștea pe zi ce trece, pregătind în liniște, departe de ochii lumii, ceea ce avea să însemne deschiderea porților iadului. Rămâne de datoria lui Thomas să descopere cine sau ce e în spatele acestui complot, şi să-l oprească până nu va fi prea târziu.Screen-Shot-2013-05-01-at-10.47.39-PM-726x248

“Evil was coming. I wondered whose face it would be wearing.”

Finalul filmului este oarecum trist, deoarece Thomas va trebui să accepte unele lucruri demult săvârşite, şi să înceapă o nouă viață, lăsând în urmă toate evenimentele din trecut.

“From time to time, I do consider that I might be mad. Like any self-respecting lunatic, however, I am always quick to dismiss any doubts about my sanity.” 

Anton-Yelchin-in-Odd-Thomas-2013-Movie-Image

Stephen Sommers, cel care s-a ocupat de regia şi scenariul unor filme ca “Catch Me If You Can”, “ Van Helsing” sau G.I. Joe: The Rise of Cobra”, revine cu un film proaspăt, o adaptare mai mult decât bună a nuvelei lui Koontz. Nu cred că producția a prezentat mare interes pentru studiourile de film, de aici şi problemele financiare, din cauza cărora filmările s-au întrerupt pentru câteva saptamani. Într-un final s-au făcut rost de toți banii, şi astfel s-a ajuns la un buget frumușel de 27 mil. $, poate puțin cam mare dacă ne raportăm la efectele speciale, dar tind să cred că a meritat suma investită.

Concluzie: Nu știu dacă ați citit cartea, eu unul n-am făcut-o, dar chiar şi așa filmul a adus ceva nou pentru mine, o gură de aer proaspăt de la producțiile vizionate în ultima vreme. Pentru cei care au citit cartea cred că filmul va fi mult mai savuros, poate şi din cauza detaliilor mărunte care nu au fost prezentate în film. Dacă filmele din ultima vreme v-au umplut creierul cu aceiași idee, luându-vă pofta de filme, nu lăsați această gură de aer proaspăt să treacă pe lângă voi.

Trailer:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

3 gânduri despre „Odd Thomas- Odd by name. A hero by nature

  1. ratzone Iulie 1, 2013 la 20:09 Reply

    s a notat. se va vedea acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: