Quartet

quartet-395347l

 Titlu original: Quartet

 Regia: Dustin Hoffman

 Actori: Billy Connolly, Michael Gambon, Maggie Smith

 Gen: Comedie, Drama

 Durata: 98 minute

 Nota IMDb: 6,7

Nu este om care să nu fi auzit de Dustin Hoffman, şi de filmele memorabile care le-a făcut. Dacă până în acest moment şi-a căpătat renumele ca actor, recent a intrat într-o nouă lume, cea a regiei. Nu a intrat puternic regizând vreun blockbuster sau vreun film cu buget enorm, ci şi-a făcut debutul din spatele camerei cu un film clasic, însă cu o poveste impresionantă.

După ce s-au bucurat de succes de-a lungul a zeci de ani, muzicienii aleși se retrăgeau la Beecham House, loc unde puteau să-şi trăiască bătrâneţea frumos, bucurându-se de aceleași activităţi care i-au consacrat. Pentru a menține vie amintirea zilelor de glorie, bătrânii muzicieni organizau anual o gală în cadrul căreia sărbătoreau un mare muzician sau compozitor.

Dr. Lucy Cogan: We have the chair lift, which will be much easier for you.

Jean: What do I do when I get to the top, ski down?Quartet-web-612x407

Următoarea gală avea sa fie specială, deoarece îi era dedicată compozitorului Giuseppe Verdi, iar dacă nu era un succes putea însemna închiderea Beecham House. Vocile răsunau, instrumentele se acordau, totul pentru o gală care să rămână mult timp în sufletul oamenilor. Sosirea neașteptată a unei foste celebrităţi, neliniștește spiritele, creând agitație şi curiozitate generală, însă veți vedea că era piesa lipsă în realizarea unei gale reușite.

Dr. Lucy Cogan: The room has a beautiful suite in what we call the B-room.

Jean: Sounds like a prison.quartet_2369352b

Apariția neașteptată constituia piesa lipsă din cvartetul Rigoletto, grup care a încântat audienţa decenii de-a rândul. Singurul lucru care mai trebuia făcut era convingerea irascibilei cântăreţe să apară pe scenă, pentru o ultimă reprezentație.

Jean: You must understand, I was someone once.quartet-foto-film-650x433

Odată ce întâlneşti de multe ori un lucru, ajungi să-l indragesti în cele din urmă. La fel a fost şi cu opera. Nu puteam să înțeleg rostul acestei forme de artă pana nu am început să vad filme legate de aceasta. De la “Le Concert” până la “A Late Quartet”, şi acum acest film. Nu te aștepta să vezi întâmplări de o puternică influenţă socială sau conflicte complexe între personaje, că de efecte speciale nici nu mai încape vorba. Cea mai mare calitate a acestui film este MUZICA.

Distribuția a fost foarte bine aleasă, fiecare actor s-a mulat excelent în rolul de muzician, iar adevărații muzicieni retrași din activitate au dat adevărata frumusețe auditivă a filmului. Fiind un film englezesc, nici umorul tipic nu a lipsit, lucru care a mai dezmorțit liniaritatea pe care mergea filmul.

Şi la urmă rămâne munca lui Dustin Hoffman care dus la capăt primul film sub semnătura proprie. Spun ca a dus la capăt deoarece a mai încercat acest lucru în 1978 cu Straight Time, dar a renunțat după câteva zile, fiind prea greu să fie actor principal şi să regizeze în același timp. În concluzie, putem vorbi de un debut încurajator pentru Dustin Hoffman, rămâne să vedem dacă şi ce va mai regiza pe viitor.

 Trailer:

Soundtrack:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: