The Incredible Burt Wonderstone

images (6)

 Titlu original: The Incredible Burt Wonderstone

 Regia: Don Scardino

 Actori: Olivia Wilde, Jim Carrey, Steve Carell, Steve Buscemi

 Gen: Comedie

 Durata: 100 minute

 Nota IMDb: 5,9

Dacă în ultimul timp s-a ocupat doar de regizarea serialelor, Don Scardino(30 Rock), vine în acest an cu o comedie, cu şi despre magie,având o distribuție saturată de nume grele.

Marginalizat şi anonim, tanarul Burt hotărăşte să devină magician, îndrumat de setul pentru magicieni al idolului său, Rance Hollaway(Alan Arkin). Cum fără un partener nu putea ajunge prea departe, Burt se împrietenește cu Anton, care va deveni asistentul său.hr_The_Incredible_Burt_Wonderstone_26-1024x682

Rance Hollway: Why did you become a magician?

Burt Wonderstone: Because everybody loves magicians.

După ce a fost timp de mulți ani favoritul Las Vegas-ului, Burt Wonderstone şi partenerul său Anton Marvelton, hotărăsc că au nevoie de o gură de aer proaspăt şi încercă un truc nou. În urma acestei încercări Anton se accidentează, fapt urmat de retragerea sa din parteneriatul cu prietenul lui de-o viață. După ani la rând în topul Bally’s, Burt Wonderstone era amenințat de sosirea unui nou magician, Steve Gray-magicianul străzii.hr_The_Incredible_Burt_Wonderstone_20-1024x682 Spre deosebire de trucurile clasice ale lui Burt Wonderstone, Steve Gray(Jim Carrey) prezenta demonstrații extreme de curaj şi pericol, lucruri care au atras publicul din primul moment, şi l-au făcut pe Gray cel mai popular magician din Las Vegas.

Steve Gray: I take people’s nightmares and turn them into dream-realities.

Burt Wonderstone: What the fuck is a dream-reality?hr_The_Incredible_Burt_Wonderstone_37-1024x752

Părăsit de toți, inclusiv asistenta lui, Jane( Olivia Wilde), care s-a alăturat echipei lui Gray, Burt Wonderstone merge în căutarea mentorului său Rance Hollaway pentru a-şi regăsi plăcerea de a face magie şi de a reveni în topul preferinţelor.

Burt Wonderstone: Anton, what could possibly go wrong?

Anton Marvelton: Somebody could die, we can go to prison.

Burt Wonderstone: See? When you say it out loud, it doesn’t sound so bad.hr_The_Incredible_Burt_Wonderstone_29-1024x682

Încă de la început, filmul a avut toate ingredientele pentru a fi memorabil: o distribuție de excepție şi povestea unui magician cu orgoliul rănit care îşi caută din răsputeri revenirea. Din păcate, nu tot timpul când pui ingrediente bune iese şi mâncarea de calitate. Nu spun că a fost un film prost, ba chiar a fost o comedie bunicică, însă la ce premise a avut trebuia să fie un film de neuitat.

Pentru ca trucurile din film să pară cât mai credibile, consultanți pe acest segment au fost legendarii David Copperfield şi Chris Angel, care au furnizat secrete importante din lumea iluzioniștilor, toate acestea fiind protejate de un contract de confidențialitate.

Jocul actorilor a fost bun până la foarte bun, şi când spun foarte bun mă refer la scurta prestație a lui Jim Carrey, care a adăugat puţină sare şi piper filmului, atât cât să-l scutească de dezastru. Personajul lui, o parodie clară a lui Chris Angel, a avut de toate: carismă, amuzament şi nebunie. Înainte de producerea filmului se vehicula numele lui Sacha Baron Cohen pentru rolul lui Gray, dar în mod sigur nimeni nu se putea ridica la înălţimea lui Jim Carrey pentru acest rol.

Concluzie: Dacă sunteți fani Jim Carrey sau Steve Carell, iubiți magia şi trucurile de iluzionism, sau căutați o comedie bună care să o urmăriți cu prietenii, The Incredible Burt Wonderstone este alegerea perfectă. Fără a emite multe prentenţii, filmul nu duce lipsă de replici comice, întâmplări şi scene care să stârnească râsul, iar din această cauză este perfect pentru orice privitor, indiferent de categoria de vârstă.

Soundtrack:

Trailer:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: