Hannibal 1×10 „Buffet Froid”

hannibal-460576l

Încet, încet am ajuns la episodul 10 al primului sezon, iar acum când mai sunt doar trei episoade parcă îmi doresc să nu se mai termine. Sper să nu se amâne difuzarea celui de-al doilea sezon până în 2014, iar din toamnă să înceapă un nou capitol al poveştii. În fine, să trecem în revistă ce s-a mai întâmplat în ultimul episod, pentru că întotdeauna ultimele episoade sunt cele mai bune.

Nu mai este nou faptul ca Will are o stare psihică precară, fiind tot mai măcinat de faptul că ar avea o boală psihică. Cu speranța că se va dovedi existenţa unei afecțiuni de natură fizică, acesta merge la Dr. Sutcliffe însoţit de Dr. Lecter, bun prieten cu neurologul menționat anterior. Hannibal-Episode-1-10-Buffet-Froid-hannibal-tv-series-34564066-4256-2832Se dovedește faptul că Will suferă de encefalită, însă la cererea insistentă a lui Lecter, diagnosticul este ascuns, pe motivul studierii acțiunii bolii asupra creierului.hannibal-episode-1-10-buffet-froid-hannibal-tv-series-34467601-3000-1996

Jack este acuzat că a abuzat de Will, punându-l de fiecare dată să intre în pielea criminalului, de aici şi starea psihică a acestuia. Faptul că trebuie să facă o tranziție de fiecare dată când anchetează o crimă, i-a degradat starea, făcându-l să se simtă mai tot timpul ca un criminal.

Dacă ne-am obișnuit ca în fiecare episod să avem parte de un nou criminal, nici acest episod nu ne-a înşelat așteptările, şi ne-a pus pe tavă o criminală de data aceasta, un personaj ceva mai special decât în ultima vreme. Credeam că este vorba de o invenție dibace a producătorilor când am auzit de Sindromul Cotard, însă după un search pe Google am descoperit că este ceva real, cât se poate de adevărat. Sindromul Cotard este o boală extrem de rară care se manifestă la persoanele schizofrenice, suferinde de boli psihice. Suferinzi acestui sindrom au impresia că sunt morți sau că o parte din corpul lor a putrezit, având şi o dificultate majoră în recunoașterea feţelor.hannibal-georgia

Da, avem parte de o criminală cu probleme de recunoaștere a fetelor care ucide nestingherită, încercând de fiecare dată să dea jos “masca” victimelor sale. Rămâne să vedem ce se întâmplă în următorul episod, şi să așteptăm cu nerăbdare sfârșitul de sezon.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

2 gânduri despre „Hannibal 1×10 „Buffet Froid”

  1. Alexandru Iunie 17, 2013 la 12:33 Reply

    Imi place cum ai evoluat cu blogul, numele e ciudat dar merge. Inca nu am urmarit acest serial, din cate am citit acum pare foarte interesant.

    • adrianteglas Iunie 21, 2013 la 17:18 Reply

      Scuze ca raspund asa de tarziu.. comentariile tale erau la spam. Ma bucur ca apreciezi ceea ce fac aici, iar in ceea ce priveste serialul pot spune ca se bate de le egal la egal cu cele mai bune ale genului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: