Bullet to the Head

images (3)

 Titlu original: Bullet to the Head

 Regia: Walter Hill

 Actori: Sylvester Stallone, Jason Momoa, Sung Kang

 Gen: Thriller, Actiune

 Durata: 92 minute

 Nota IMDb: 6

Bazat pe nuvela grafică “Du plomb dans la tete”(Headshot) a lui Mat’z(Alexis Nolent’s), Bullet to the Head urmărește povestea asasinului plătit Jimmy Bobo, același gen de asasin ca şi Parker, cu propriul său set de reguli, care l-au ajutat să rămână în joc de-a lungul anilor. După ce este tras pe sfoară, iar partenerul lui este ucis cu brutalitate, Jimmy îşi va căuta dreptatea prin cele mai negre colţuri ale orașului, unde rechinii pândesc de la toate colţurile gata să-l înhațe.

Bullet To The Head 1

James Bonomo: I got some rules… no women… no children.

Robert Nkomo Morel: In classical literature… the hero dies.

Eroul nu a murit de data aceasta, ci şi-a îndeplinit scopul, pentru că așa cum este normal, Stallone nu pierde niciodată. Filmul nu excelează la capitolul scenariu, având un parcurs liniar şi un singur fir narativ. Filmul începe cu o problemă care trebuie rezolvată, şi se termină cu aceiași problemă, rezolvată de data asta. Scenariștii nu s-au gândit să mai adauge câteva lucruri spectaculoase, câteva răsturnări de situație, şi dacă nu era destul, s-au zgârcit şi cu efectele speciale. Un lucru foarte bun a avut filmul ăsta printre alte câteva plusuri: Luptele corp la corp au fost foarte spectaculoase, zgomotul pumnilor inundând imediat difuzoarele, iar spectacolul vizual al artelor marțiale combinate şi al luptelor old school au adus filmului acțiunea minimă de care avea nevoie.

Înțeleg că este primul film regizat de Walter Hill după o pauză de 10 ani, când la acea vreme regiza Undisputed, un film mult peste ce ne-a ecranizat anul trecut, dar nici Stallone nu mai este la fel de tânăr ca Scott Adkins, şi nici nuvela care a stat la baza peliculei, nu este la fel de bună ca şi scenariul filmului din 2002.

Spre surprinderea mea, Sly nu a arătat ca bătrânelul obosit după atâţia ani de treabă grea, ci a rămas același dur din tinerețe, exploziv şi cu mușchii încordați la maxim. Christian Slater se reîntoarce într-un rol “major” după opt ani de absenţă de pe ecran, când oripila publicul şi criticii cu Alone in the Dark. Am pus major între ghilimele, deoarece nici în acest film nu impresionează cu nimic, având şi el o partitură minoră de zece minute.bullet-to-the-head-145407l-imagine

Robert Nkomo Morel: When I want your opinion, I will buy you a brain.

Replica de mai sus îi era adresată personajului jucat de Jason Momoa, care nu pare prea credibil, rămânând în aceiași epocă, după părerea mea, când Conan curăţa societatea medievală de scursuri.

Dacă la majoritatea capitolelor a dezamăgit, filmul a mai fost şi un eșec la Box-Office, recuperând aproximativ jumătate din suma investită, 55 de milioane de dolari. Cred că bugetul filmului s-a “îngrăşat” şi din pricina distribuției, pentru că şi în aceste condiții, Sylvester Stallone, Jason Momoa şi Sung Kang rămân niște actori cu un onorariu destul de ridicat pentru ceea ce oferă. Singurul care şi-a meritat cât de cât onorariul a fost bineînțeles Stallone, care a revenit în rol principal într-o formă relativ bună, şi consider că ar merita aprecierile noastre, deoarece se menține în formă maximă la vârsta înaintată pe care o are, iar faptul ca a fost actorul copilăriei mele, şi sunt sigur că nu numai al meu, îl fac să merite un loc printre actorii mei preferați.bullet-to-the-head-315818l-imagine

Un lucru care mă deranjează sunt părerile unora, care se apucă imediat să critice filmele, unele chiar foarte bune, şi mai precizează că l-au oprit după 25 de minute, că cică i-au plictisit. Daca tot vrei să critici un film, uitată-te până în capăt, pentru că în mod sigur nu poți înțelege esența filmului într-o jumătate de oră.

Concluzie: Bullet to the Head este un film de acțiune ușor, cu un parcurs liniar, care nu emite pretenții foarte mari, dar excelează la capitolul spectacol, în scenele de luptă corp la corp. Recomand filmul fanilor filmelor de acțiune şi în special fanilor lui Sylvester Stallone.

Trailer:

Soundtrack:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , ,

4 gânduri despre „Bullet to the Head

 1. Eddie Mai 27, 2013 la 20:48 Reply

  Tocmai îl pusesem la descărcat că am găsit varianta HD și chiar nu prea am ce viziona la TV. Recenzia ta mi-a creat impresii și mai bune pe lângă trailer. Mersi fain!

  • adrianteglas Mai 27, 2013 la 20:50 Reply

   Ma bucur ca te-am putut ajuta. Te mai astept pe aici 😀

 2. Valeria Iunie 3, 2013 la 16:48 Reply

  Un film foarte bun, sunt mare pasionata de filme de actiune, batai, arme si chestii.

  • adrianteglas Iunie 3, 2013 la 18:37 Reply

   Filmele cu Sylvester Stallone sunt intotdeauna o placere pentru mine 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: