Struck by Lightning(Lovit de fulger)

MV5BMTEyMDk3MzA2MTheQTJeQWpwZ15BbWU3MDIxODc3Nzg@._V1_SY317_CR0,0,214,317_

 Titlu original: Struck by Lightning

 Regia: Brian Dannelly

 Actori: Chris Colfer, Rebel Wilson, Sarah Hyland

 Gen: Drama

 Durata: 90 minute 

 Nota IMDb: 6,2

 

 

Din cauza mai multor factori opozanți, eu nu reuşesc să vad toate premierele la fel ca majoritatea bloggerilor cinefili, din această cauză încerc să scriu despre filme mai necunoscute, dar care sunt adevărate triumfuri cinematografice, sau nu. În ultimul timp am cam chiulit de la post, şi din cauza perioadei aglomerate de sfârșit de an școlar, dar şi din pricina unor filme care sunt atât de slabe încât nu-mi spun nimic, deci nu pot scrie despre ele. Revin astăzi cu un film interesant, care nu promitea multe, dar s-a ridicat mult peste așteptări.

Carson era un adolescent supradotat intelectual, președintele clubului scriitorilor şi editor al ziarului scolii. Încă de mic, băiatul a avut talent la scris, fiind mult mai inteligent decât majoritatea copiilor de vârsta lui, iar de cele mai multe ori era mai inteligent decât profesorii lui. Cu dorința arzătoare de a elimina incultura în rândul elevilor, Carson îşi punea toate resursele în scopul editării unui conținut cât mai bun, dar cu o echipă ignorantă şi preocupată cu orice altceva decât editarea unui ziar, prin urmare ziarul liceului era un eșec.still-of-sarah-hyland-in-struck-by-lightning-large-picture

Grandma: He used to be such a happy boy, he used to write me stories. I remember the first story he ever wrote me. Once upon a time there was a boy. And that became: Once upon a time there was a boy who wanted to fly and it just got better and better over time. I never did find out whether the boy got to fly.struck_by_lightning-4-620x348

Visând de mic sa urmeze cursurile facultăţii din Northwestern, acesta află de abia la vârsta adolescenţei că să fi președintele unui club de scriitori nu este de ajuns pentru a-i impresiona pe oficialii colegiului. Nerenunțând la visul lui, Carson pune bazele unei reviste de literatură, obținând toate aprobările necesare, problema era însă obținerea unor articole care să umple paginile revistei. Deoarece majoritatea elevilor erau dezinteresați de tot ce însemna literatura, tânărul Carson va porni o acțiune de șantaj în masă, cu scopul de a obține articolele necesare publicării.still-of-rebel-wilson-and-chris-colfer-in-struck-by-lightning-large-picture

Carson Phillips: ‘Life comes at you fast, it hits you and tries to escape and be expressed in any way possible. In a way, it’s a lot like… lightning

Filmul se termină brusc, cu un final plin de încărcătură emoțională, nu că nu știam sfârșitul încă de la început, pentru că da, filmul începe cu sfârșitul, dar în ciuda previzibilității producătorii au reușit să adauge niște elemente noi, menite sa atingă coarda sensibilă a spectatorului.

La început, mă așteptam la un film făcut doar ca să fie difuzat pe Disney Channel, şi din cauza câtorva protagoniști prezenți într-o producție Disney din 2011. Dar nu, acest film este mai presus de așa ceva, transformându-se într-un film plăcut după o zi stresantă.

Vedetele Disney nu m-au impresionat, au rămas tot o apă şi-un pământ, aceiași interpretare lipsită de esență si compoziție, noroc că au avut doar roluri nesemnificative, şi au lăsat treaba grea pe mâna unor actori cu adevărat capabili. Alison Janney a fost prezenţa matura din film, creând un echilibru între generații, iar Rebel Wilson îşi joacă rolul ca de obicei, adolescenta retrasă şi complexată de greutatea ei, cu tot felul de preocupări ciudate.

Las ce-i mai bun pentru final, şi aici mă refer la actorul şi scenaristul Chris Colfer, care a făcut o treabă excelentă la debutul său într-un film de lungmetraj. I-am spus şi scenarist, deoarece el a scris şi scenariul pentru acest film, un scenariu bunicel de altfel, prin urmare cred că nimeni nu putea face o treabă mai bună decât el, la debutul în lumea filmului.

Concluzie: Struck by Lightning este un film plăcut vizionării, fără prea multe pretenții, dar care se bucură de o interpretare excelentă a personajului principal. Din pricina cadrului în care este plasat, tind să cred ca va fi gustat doar de publicul adolescentin, astfel eu îl recomand în mod special liceenilor, dar şi vizionarilor care vor să-şi readucă aminte de vremea liceului.

Trailer:

Soundtracks:

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

2 gânduri despre „Struck by Lightning(Lovit de fulger)

  1. Alin Mai 24, 2013 la 22:28 Reply

    Foarte frumoasa prezentare a filmului, acum il caut sa vad daca il gasesc pentru ca merita vazut.

    • adrianteglas Mai 24, 2013 la 23:04 Reply

      Multumesc mult pentru aprecieri. Te mai astept pe aici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: