Secondhand Lions- Ultima aventura

secondhand-lions-313715l

 Titlu original: Secondhand Lions

 Regia: Tim McCanlies

 Actori: Haley Joel Osment, Michael Caine, Robert Duvall

 Gen: Comedie, Aventura

 Durata: 111 minute 

 Nota IMDb: 7,4

Într-o lume paralelă în care nimeni nu te înțelege, în care singurul vis al mamei tale este sa pună mâna pe un bărbat cu bani, nu ai decât să te duci la unchii tăi care nu i-ai văzut niciodată, şi să începi alături de ei aventura vieții tale.

Un lucru asemănător a fost nevoit şi Walter să facă după ce a fost abandonat de mama lui în mijlocul Texasului, alături de unchii săi, Hub şi Garth, doi bătrâni ursuzi trecuți prin viață, care au simțit nevoia retragerii într-un loc liniștit pentru a-şi putea trăi zilele ce le-au mai rămas.

Hub: WE’RE OLD, DAMNIT! LEAVE US ALONE!

Garth: The last thing we need is some little sissy boy hanging around all summersecondhand-lions-378011l-imagine

La început, Walter nu a fost prea mulțumit de schimbarea făcută, tot neînțeles şi singur, fără vreun prieten sau persoană apropiată, deoarece Hub şi Garth se pricepeau mai degrabă la mânuirea armelor, decât la îngrijirea unui copil cu o sete de cunoaștere incomensurabilă şi înzestrat cu o curiozitate molipsitoare.secondhand-lions-785739l-imagine

După auzirea unui zvon, Walter a devenit tot mai curios de trecutul zvânturatic al celor doi frați, începând sa pună întrebări care mai de care mai dificile si răscolitoare. Dacă în prima fază bătrânii nu au prea fost încântați să-şi depene amintirile, pas cu pas, cei trei au devenit cei mai buni prieteni, învăţând unii de la alții lecții de viață sau lucruri noi, care pe vremea celor doi aventurieri păreau doar niște himere.secondhand-lions-847580l-imagine

Walter: If I’m gonna live here, there’s gonna be some conditions

Hub: conditions?

Walter: No more dangerous stuff. No more fighting teenagers. No airplanes. More vegetables, less meat

Per total, filmul a fost o surpriză plăcută, însă sfârșitul mi s-a părut cam forțat, au prea întins coarda, dar nu cred că a fost cu rea intenție, ci doar ca să scoată în evidenţă anumite lucruri care au părut incerte pe parcursul filmului.

Din 2003 încoace, Secondhand Lions a rămas cel mai bun film regizat de Tim McCanlies, care s-a ocupat şi de scenariul peliculei. În cadrul acestui film s-a reuşit un amestec foarte interesant, şi anume trecutul contopit cu prezentul, amestec care dă greș în cele mai multe filme. Filmul este catalogat ca o comedie/aventură, astfel scenele flashback s-au ocupat de partea aventuroasă, iar de comedie s-au ocupat carismaticii Michael Caine şi Robert Duvall pe tot parcursul filmului.

Concluzie: Dacă te-ai plictisit să vezi același film de mai multe ori, unde doar titlurile şi numele de pe afiș s-au schimbat, experimentează acest film, o ecranizare diferită, de care te poți bucura împreună cu familia şi prietenii tăi.

Alte păreri: Movie Zone

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

3 gânduri despre „Secondhand Lions- Ultima aventura

  1. Movie Zone Mai 15, 2013 la 21:05 Reply

    ma bucur ca ti-a placut :D, vad ca i-ai dedicat ceva spatiu pentru laude 😉

    • adrianteglas Mai 15, 2013 la 21:07 Reply

      Intotdeauna dedic spatiu filmelor bune:D Multumesc pentru recomandare!

  2. […] Pe Yingyangmovies vine confirmarea unui film bun: “Din 2003 încoace, Secondhand Lions a rămas cel mai bun film regizat de Tim McCanlies, care s-a ocupat şi de scenariul peliculei. În cadrul acestui film s-a reuşit un amestec foarte interesant, şi anume trecutul contopit cu prezentul, amestec care dă greș în cele mai multe filme. Filmul este catalogat ca o comedie/aventură, astfel scenele flashback s-au ocupat de partea aventuroasă, iar de comedie s-au ocupat carismaticii Michael Caine şi Robert Duvall pe tot parcursul filmului.” […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: