Maniac

maniac-2012-poster

 Titlu original: Maniac

 Regia: Franck Khalfoun

 Actori: Nora Arnezeder, Elijah Wood

 Gen: Horror, Crima

 Durata: 89 minute

 Nota IMDb: 6,4

Frank(Elijah Wood) era proprietarul unui atelier de restaurat modele, atelier moștenit după moartea mamei sale. Crescut într-o teroare şi neglijenţă totală, Frank a trebuit să fie martor de mic copil la toate ororile pe care le făcea mama sa. De la droguri până la prostituție, Frank a trebuit să îndure tot şi să crească mai mult de unul singur, sa se autoeduce şi să depăşească fiecare obstacol al vieții de unul singur.Maniac-2012-4 Copilăria chinuită si demonii din trecut l-au transformat pe Frank într-un monstru, un ucigaș sadic şi fără mila. Îşi alegea victima, după care o urmarea până la locuința acesteia, după care cu o seninătate bolnăvicioasă, îşi scalpa victima, luând scalpul fiecăreia drept trofeu. Cu poliţia şi demonii trecutului pe urmele lui, Frank îşi va găsi sfârșitul în cele din urmă, distrus de propriile victime.imagesTrailer:

De când Daniel Radcliffe a trecut printr-o schimbare majoră cu rolul din The Woman in Black, m-am declarat fanul lui. Acest lucru am sa-l fac şi acum cu Elijah Wood, care reușește același lucru, trecând cu ușurința de la genul Fantasy la genul Horror. Este incredibil cum a reușit să-şi interpreteze rolul, atât de natural, intrând în pielea acelui criminal sadic dar sensibil, violent, dar cu o faţă de copil nevinovat. După ce a ieșit din rutină în 2004 cu Green Street Hooligans, Eliaj Wood a reușit din nou să mă surprindă, arătând că poate sa se preteze oricărui rol, demonstrandu-şi astfel versatilitatea.Maniac2012

Modalitatea de filmare este inovativă, concetrandu-se mai mult pe victimă si pe ororile care trebuia sa le suporte, dezvăluind spectatorului întreaga acțiune, fara a pune vreun fel de perdea asupra acesteia.

Coloana sonoră împreună cu interpretarea lui Elijah Wood, pot spune ca sunt cele mai bune parți ale filmului. Din primul minut si până la sfârșit, coloana sonora te ţine focalizat asupra acțiunii, alimentând tot filmul cu si mai mult suspans, învăluit permanent intr-o aură de mister. Dacă cele spuse de mine nu v-au convins, uitați mai jos cele mai bune trei melodii de pe coloana sonoră a filmului, care vă vor convinge cu siguranță.


Scenariul este realizat de un cunoscător al genului, Alexandre Aja(Mirros, The Hills Have Eyes), Gregory Levasseur şi un debutant pe nume C.A. Rosenberg. Probabil că Aja şi Levasseur formează o echipă, dat fiind faptul că au contribuit la scenariul aceloraşi filme. Nu reușesc de data această să facă un scenariu briliant, dar nu dezamăgesc, reușind sa surprindă foarte bine anumite intrigi si întâmplări.

Concluzie: Dacă te-ai săturat sa-l vezi pe Elijah Wood drept Frodo, sau simți nevoia unui film sadic,șocant si impresionant în același timp, poți încerca acest mindfuck movie, şi nu vei rămâne dezamăgit. Daca ești sensibil sau prea sătul după masă, evită acest film, pentru că nu este pentru orice categorie de public.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , , , ,

Un gând despre „Maniac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: