In the House

In-the-House-2012-224x300

 Titlu original: Dans la maison

 Regia: Francois Ozon

 Actori: Ernst Umhauer,Kristin Scott Thomas, Emmanuelle Seigner,Denis Menochet, Fabrice Luchini

 Gen: Thriller

 Durata: 105 minute

 Nota IMDb: 7,3

 Rating RT: 88%

Premiera Romania: 03.05.2013

De câte ori nu v-ați dorit sa puteți manipula toate persoanele din jurul vostru? Ei bine, eu mi-am dorit asta dintotdeauna. Ecranizarea romanului “The Boy in The Last Row” de Juan Mayorga ne vorbește despre exact același lucru, capacitatea de manipulare a persoanelor.

Germain era profesor de franceză la un liceu prestigios din Franța, care cu tot prestigiul avea niște elevi interesați de orice altceva decât materia școlară, ca majoritatea elevilor din România de altfel. eHR1eTVmMTI=_o_dans-la-maison-in-the-house---trailer-hd-2012-franois-Acțiunea începe când Germain dă clasei ca temă o compunere, moment în care descoperă printre multe eșecuri, compunerea elevului Claude Garcia. Imediat după ce termină de lecturat compunerea tânărului, Germain îşi dă seama de potențialul lui Claude, acel talent de a ajunge scriitorul care el n-a fost niciodată. La sfatul lui Germain, Claude îşi va manipula un coleg să-i permită accesul în casa acestuia, sub pretextul de a-i oferi meditații la matematică, însă adevăratul motiv era analizarea si descrierea unei familii din clasa mijlocie.99548_gal Zilele treceau, iar Claude continua să meargă in casa familiei Artole, aducandu-i după fiecare vizită câte o compunere cu cele întâmplate lui Germain, fiecare creație fiind încheiată cu același termen, “A suivre”(Va urma). Dacă la început compunerile lui Claude erau doar în scopul dezvoltării talentului său de scriitor,acestea devin în scurt timp niște metode de manipulare, când chiar Germain va deveni un personaj al creațiilor lui.in-the-house-2012-001 Finalul filmului este surprinzător si incert în același timp, fiind învăluit sub același termen, “A suivre”.

Francois Ozon nu se dezminte si ne surprinde din nou, ilustrându-ne de această dată o poveste îndrăzneaţă, la limita dintre ficțiune si realitate, care scoate la iveală adevărata natură umană, explorând în acelaşi timp relația dintre scriitor si cititor. Prezenţa unui narator pe tot parcursul filmului maximizează tensiunea si dă filmului un aer de superioritate. Filmul îşi desfășoară acțiunea pe două planuri, făcând astfel acțiunea mai incitantă, si atât de misterioasa încât nu vei avea idee ce se va întâmpla peste cinci minute.

Distribuția excelentă îşi pune din nou amprenta asupra filmului, care fără de actorii talentați prezenți în echipă, nu era la fel. Am mai scris despre filme bune cu distribuție fără nume mari, ei bine, si acest film se încadrează tot in această categorie, demonstrandu-ne că numele actorului nu este important, ci talentul său este cel care se vede într-un film. Singura faţă cunoscută mi-a fost Fabrice Luchini, care mi-l amintesc din Paris(2008) şi The Women on the 6th Floor(2010), unde a avut prestații excelente, la fel ca în acest film.

Ernst Umhauer a avut rolul naratorului, pe langa cel al lui Claude Garcia, şi deși nu este străin de actorie, se poate spune că in acest film şi-a făcut debutul cu adevărat. Din nou ajung la concluzia ca sângele proaspăt aduce ceva nou în această industrie, după prestația excelentă a tânărului actor francez.ernst_umhauer

Concluzie: In the House este un film spiritual, o ecranizare reușită a unui roman, care beneficiază de un scenariu nou, inovativ si de o regie la fel de reușita, elemente de baza puse in practica de o echipa de actori dedicată proiectului.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

3 gânduri despre „In the House

 1. Pishky Mai 2, 2013 la 20:38 Reply

  Foarte faină descrierea ta! M-a fascinat pur și simplu! Felicitări!

  • Pishky Mai 2, 2013 la 20:42 Reply

   M-ai făcut imediat să-l caut și să mă pun să-l vizionez! Sper să-mi placă! Deși după descrierea ta nu prea văd cum ar putea să existe posibilitatea să nu-mi placă!

   • adrianteglas Mai 2, 2013 la 21:42

    Multumesc mult pentru aprecieri! Sper sa-ti placa:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: