Wild Bill

wild-bill-584363l

 Titlu original: Wild Bill

 Regia: Dexter Fletcher

 Scenariul: Dexter Fletcher

 Actori: Charlie Creed-Miles, Will Poulter, Iwan Rheon,Charlotte Spencer

Gen: Drama

 Durata: 98 minute

 Nota IMDb: 7,1

Rating Rotten Tomatoes: 100%

Festivalurile de Film au devenit o gură de aer proaspăt de la unele producții pline de clișee pe care Hollywood-ul ni le servește in ultima vreme. Dacă în trecut am vorbit despre filmele de la Sundance, azi vom vorbi despre un film care a avut premiera la London Film Festival la sfârșitul anului 2011.

După ce a fost închis timp de opt ani pentru trafic de droguri, Bill Hayward se întoarce acasă unde-i găsește cei doi fii, Jimmy(11) si Dean(15), care au ajuns sa se întrețină singuri după ce mama lor a plecat in Spania cu un anume Jeff.wild-bill-2011--470-75 Nefiind obișnuit cu rolul de tată, Bill intenționa sa meargă cat mai repede in Scoţia, unde sa înceapă o viața nouă departe de toate problemele. Singura problemă era ca eliberarea lui a atras atenția serviciilor sociale, astfel Bill va trebui să-şi amâne plecarea si să înceapă sa fie un tată adevărat pentru cei doi tineri. Cum nici cei doi băieți nu îl agreau pe Bill, înțelegerea acestora a fost ca imediat ce va primi custodia lor, sa plece in Scoţia. Ceea ce a părut o obligație la început l-a transformat pe Bill dintr-un huligan intr-un adevărat părinte, un părinte căruia îi păsa de soarta copiilor lui. Bill va avea mult de furcă cu cei doi tineri, mai ales cu Jimmy, care începuse s-o ia pe cărări lăturalnice, cărările pe care a fost si tatăl lui odată.images (2) Daca în sfârșit Bill avea o familie, veți vedea ca treburile neterminate cu foștii parteneri îi vor veni de hac si îl vor trimite de unde a plecat.images (3)

Filmul are un final deschis, astfel lasă imaginația spectatorului sa gândească un final potrivit, finalul pe care îl dorește fiecare spectator.

Căutând acest film pe siturile de profil am tras o concluzie tristă, si anume faptul ca astfel de filme sunt vizionate de un cerc foarte restrâns de oameni, lucru trist de altfel, deoarece majoritatea vizionează o mulțime de filme proaste, dar care beneficiază de o promovare costisitoare, si trec cu vederea niște triumfuri cinematografice cum este acest film.

Filmul este bazat pe o poveste reală, si după cum vedem la sfârșit, este realizat in memoria lui Steve Fletcher, tatăl actorului, regizorului si scenaristului Dexter Fletcher, care isi face debutul regizoral cu acest film, al cărui scenariu ii aparține deasemenea. După ce a impresionat la debut, Fletcher va sta la cârma a doua filme anul acesta, așa ca eu zic sa stăm cu ochii pe el.Dexter

Actorii au avut prestații excelente, chiar daca singurele nume cunoscute mi-au fost Leo Gregory(Green Street Hooligans) si actorul principal Charlie Creed-Miles, care a reușit o prestație excelentă, iar de accentul tipic englezesc pe care îl are nici nu mai vorbesc.

Concluzie: Wild Bill este o dramă extraordinară, povestită cu suflet, in care se vede implicarea emoționala a regizorului, așa ca filmul nu trebuie sa lipsească din colecția personala a niciunuia dintre voi.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , ,

2 gânduri despre „Wild Bill

  1. Movie Zone Aprilie 30, 2013 la 13:45 Reply

    iti dau dreptate, vazut acum o luna, film ascuns de ochii lumi care nu te dezamageste…totusi exista un sentiment ciudat cand astepti sa explodeze actiunea (un lucru normal pentru acest gen de filme, mai ales in lumea hollywoodeana)

    • adrianteglas Aprilie 30, 2013 la 13:48 Reply

      Poate asta a fost singurul lucru care i-a lipsit sa devina mai mult decat un film bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: