E usor sa daruiesti – Partea I

          Aceasta este povestea vieții lui John, un băiat simplu, modest, al cărui singur vis era sa ajungă cineva in viața. John trăia doar cu tatăl sau, Eugene, la ferma de oi deținuta de acesta. Tatăl sau era tipul omului cu frica de Dumnezeu, care isi câștiga existenta doar de pe urma animalelor care le avea in proprietate. Cum singurul sau ajutor a rămas John, Eugene avea niște idei fixe, prin urmare nu concepea ca John sa facă altceva decât îngrijirea animalelor.D092g

          De mic copil, John a dorit sa meargă la școala, sa beneficieze de o educație, si sa ajungă cineva in viața pentru a-i demonstra tatălui sau ca îngrijirea animalelor nu este singurul mod de câștigare a existentei. In ciuda setei de cunoaștere a lui John, Eugene nici nu vroia sa audă nimic din ce avea de spus tanarul, astfel John era obligat sa muncească pentru tatăl sau in fiecare zi, de dimineața pana seara. Singurele momente in care tanarul putea face altceva decât treburile zilnice, erau zilele de sărbătoare când mergea pe Piatra Corbului, unde reflecta la rolul omului in lume cat era ziua de lunga. De fiecare data când mergea sa mediteze, acesta îl vedea pe batranul satului, Burt, era un batran cocoșat care isi petrecea toata ziua citind carti.cititul-sanatos-cartiZile de-a rândul John a mers pe piatra pentru a-l vedea pe batranul Burt, de fiecare data gasindu-l cu alata carte, cu alte povesti, unele mai interesante ca altele. Daca o vreme a fost mulțumit sa-l asculte pe Burt, setea de cunoaștere l-a împins pe John sa-l roage pe batran sa impartaseasca cu el măcar o frântura din vasta lui cultura. Așa a început o prietenie strânsa intre cei doi, si implicit procesul de dezvoltare personala a lui John.

          Au urmat luni întregi de munca, in urma căreia John a reușit sa-si insuseasca o cantitate mare de cunostine prețioase, iar dintr-un simplu pastor a ajuns un adevărat filozof. Au trecut si anii, iar John se transforma pe zi ce trece, având o gândire tot mai sănătoasa despre societatea in care trăia, si datorita cartilor de Filosofie si logica pe care le citea zilnic. Ajuns la vârsta maturității, John a plecat din satul natal in descoperirea necunoscutului, in căutarea succesului si a vieții pe care o visa inca de mic copil.4899a5b7182f8S-a mutat la oraș, unde a muncit din greu o buna bucata de vreme pentru a avea sufiecienti bani sa publice un roman. După multe sacrificii John a publicat un roman despre viața lui si sacrificiile care a trebuit sa le facă pentru a-si depăși situația precara.

         Imediat după lansare, romanul a stat multa vreme in topul celor mai vândute carti, aducandu-i lui John lucrul la care a visat toata viața. Chiar daca a ajuns faimos, John nu a uitat niciodată de unde a plecat si nicidecum nu i-a uitat pe cei care l-au ajutat dintotdeauna sa-si atingă telul.

Sfârșit!

Am insistat sa scriu aceasta mica povestioara imaginata de mine pentru a sublinia faptul ca ESTE USOR SA DARUIESTI!!IMG_2709Burt nu i-a dăruit lui John doar o mare parte din cunoștințele lui, ci i-a dăruit si o mica parte din el. Încercați si voi același lucru cu fiecare cadou care îl faceți celor dragi, dăruiți o parte din voi alături de cadoul propriu-zis, astfel persoana draga va fi mult mai fericita sa primească un dar fara valoare materiala prea mare făcut din inima decât ceva costisitor dăruit cu răceala.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

Un gând despre „E usor sa daruiesti – Partea I

  1. […] BookCity sunt: – Autorul blogului Iluminisme cu acest articol. – Autorul blogului YingYang Films cu acest articol. – Autorul blogului Adunate si-mpartite dupa posibilitati cu acest articol. – Autorul blogului […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: