The Third Half

treto-poluvreme-262110l

 Titlu original: Treto poluvreme

 Regia: Darko Mitrevski

 Actori: Sasko Kocev, Katarina Ivanovska, Richard Sammel, Rade Serbedzija

 Gen: Drama, Istoric

 Durata: 113 minute

 Nota IMDb: 7,8

 

Acum ceva vreme am povestit despre un film de buget redus care m-a impresionat, iar de atunci am devenit un fan al filmelor mai necunoscute, dar cu ratinguri mari. Se pare ca piața nu duce lipsa de astfel de filme, așa am descoperit The Third Half, un nou exemplu ca bugetul mic si dorința de afirmare poate face lucruri mari. Si acest film are la baza o poveste reala din vremea celui de-al Doilea Război Mondial, pe când evreii nu aveau aproape nici un drept si erau persecutați de majoritatea rasei ariene.

Acțiunea are loc in Macedonia, tara de o sărăcie crunta, la fel ca majoritatea tarilor din Balcani la acea vreme, iar vremurile nu se preconizau mai bune, mai mult de atât, mirosul celui de-al Doilea Război Mondial începea sa simtă pregnant in aerul saracacios.

Daca astăzi fotbalul este un fenomen mondial, la acea vreme de abia abia existau niște încercări timide de a face fotbalul cunoscut publicului larg. F.C. Macedonia era singura echipa a Macedoniei, condusa fiind de jurnalistul local Don Rafael. treto-poluvreme-291340l-imagineRafael făcea eforturi susținute pentru a face fotbalul cel mai important lucru din lume pentru jucătorii săi, dar din păcate nu era ajutat de elevii săi nepregătiți fizic si plini de vicii pe deasupra.

Lucrurile aveau sa se schimbe după sosirea fostului atacant prusac de origine german-evreiasca Spitz, care va deveni noul antrenor al echipei.treto-poluvreme-123972l-imagine

Daca ideea de drama sportiva care sper ca va-ti format-o pana acum despre film nu este de ajuns, avem parte si de o frumoasa poveste de dragoste dintre Kosta, atacant al echipei de fotbal, si frumoasa Rebecca, fiica unui mare bogatas evreu.img15_big

Daca înaintea de venirea lui Spitz, clubul de fotbal nu avea nici o victorie, lucrurile au început sa se schimbe după ce, sub îndrumarea neamțului jucătorii au lăsat lenea deoparte si au inițiat un proces de pregătire complex. Lucrurile mergeau înspre bine, iar Spitz se gândea deja la lucruri mari, la fel si restul echipei de fotbal.

Al Doilea Război Mondial stătea sa înceapă, iar vremurile grele odată cu el, însa F.C Macedonia câștiga meciurile pe banda rulanta, echipa fiind înscrisa in Liga Naționala spera chiar sa câștige titlul.treto-poluvreme-837952l-imagine

Intr-o lume in care naziștii erau la putere, iar aranjamentele in favoarea lor erau la ordinea zilei, șansele ca F.C. Macedonia sa câștige titlul se micșorau drastic, așa ca băieții vor trebui sa-si depaseasca limitele pentru a putea ieși învingători din lupta pentru supremație.

Combinația dintre război, fotbal si dragoste a fost una foarte reușita pentru acest film, izbutind sa surprindă publicul care probabil nu se aștepta la un asemenea film. Regizorul si scenariștii au făcut o treaba buna cu filmul, reușind sa creeze un scenariu decent pornind de la o poveste buna, însa era loc de mai bine.

Actorii au avut si ei prezente destul de bune daca ne gândim ca majoritatea au fost debutanți sau doar actori de renume local. Necunoscuți sau nu, au reușit sa transmită intr-o mare măsura emoția, iar modelul macedonean Katarina Ivanovska, aflata la debut, a impresionat cu frumusețea ei si a jocului actoricesc prestat in film.treto-poluvreme-815661l-imagine

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: