Terapie Speciala

 

the-sessions-876618l

Titlu original: The Sessions

 Regia: Ben Lewin

 Actori: John Hawkes, Helen Hunt, Willima H. Macy

 Gen: Drama

 Durata: 95 minute

 Nota IMDb: 7,2

 

Am văzut acest film duminica, si de atunci am tot ezitat sa scriu despre el, dar o fac pana la urma, așa ca hai sa începem.In ultima vreme persoanele cu dizabilitati sunt tot mai des folosite in filme, nu știu exact de ce, dar mă gândesc ca așa este mai ușor sa atingă coarda sensibila a spectatorului. In majoritatea cazurilor avem parte de persoane cu dizabilitati care si-au pierdut speranța de a mai trai ca un om normal in ciuda problemelor pe care le au, fiecare zi din viața lor fiind o noua agonie care pare sa nu se termine, o viața in care nu poți face nimic pe cont propriu. Anul trecut Ben Lewin dădea lovitura la Sundance cu The Sessions, film inspirat dintr-un articol scris de Mark O’Brien, un suferind de poliomielita, articolul fiind publicat in anul 1990, in The Sun.

In ciuda problemelor care le avea, Mark O’Brien poseda un creier in cea mai buna forma, fiind scriitor, poet si jurnalist, lucruri de care se putea ocupa in detaliu, fiind nevoit sa stea intr-un “plaman de otel” in majoritatea timpului.the-sessions-353983l-imagine Viața lui anosta si plina de rutina avea sa se schimbe când va trebui sa efectueze un studiu, din care sa rezulte un articol despre relațiile sexuale si persoanele cu dizabilitati. După ce ia câteva interviuri in urma cărora nu ajunge la nici o concluzie, Mark va trebui sa se descurce pe cont propriu si sa scrie din propria experiența. Mark decide sa își piardă virginitatea la 38 de ani, iar cum situația in care era nu ii dădea vreo șansa sa realizeze asta cu o persoana oarecare, Mark va apela la o specialista in probleme de sex.the-sessions-687234l-imagine Ca orice catolic care se respecta, va întreba divinitatea înainte de a face marele pas, iar pentru asta nu poate exista un mesager mai potrivit ca părintele Brendan, care va deveni mentorul spiritual si prietenul de nădejde a lui Mark.the-sessions-667752l-imagine

In ciuda temei controversate, filmul este foarte bine realizat din toate punctele de vedere, după cum urmează:

1. Regia: După o pauza de 22 de ani, Ben Lewin se întoarce la cârma unui film, si spre surprinderea multora realizează un film cu un puternic impact emotional, cu un mesaj si cu o tema inedita care nu am mai văzut-o intr-un film pana in momentul de fata.

2. Scenariul: Îi aparține de asemenea lui Ben Lewin, care pe langa regia excelenta a mai reușit sa creeze si un scenariu bun, cu dialoguri bune, fara prea multe încrengături obositoare, fiecare element fiind in proporția potrivita.

3. Actorii: In mod sigur acesta este cea mai buna parte a filmului, te lasă pur si simplu fara cuvinte. Helen Hunt a avut o apariție plina de îndrăzneala, iar la vârsta de 49 inca arata bine. Nu înseamnă ca daca a apărut nud in majoritatea scenelor mi-a luat ochii de la prestația actoriceasca in sine, dar după cum va așteptați si voi, nici la capitolul actorie nu a dezamăgit. John Hawkes a fost piesa de rezistenta a filmului, a reușit o performanta incredibila, reușind sa intre complet in pielea personajului, de puteai sa pariezi ca e intradevar un suferind de poliomielita. Acum ca am văzut filmul nu înțeleg de ce nu a fost prezent pe lista nominalizaților la Oscar, dar poate tema controversata pe care a tratat-o filmul nu a fost pe placul “batranilor” din Academie. Nici William H. Macy nu se lasă mai prejos si reușește o interpretare foarte buna, cum ne-a obișnuit defapt, iar look-ul abordat in acest film îl prinde foarte bine.

Concluzie: Merita sa iți sacrifici fiecare minut pentru The Sessions, filmul reușind sa se evidențieze in comparație cu alte filme, iar daca poți privi filmul din interior, sa simți si tu aceleași lucruri ca si personajele, vei înțelege mult mai bine filmul si ceea ce vrea el sa spună.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

2 gânduri despre „Terapie Speciala

  1. Pishky Aprilie 18, 2013 la 20:38 Reply

    interesant film 😕

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: