Unde-s comediile de altadata?

 

Mulți dintre noi ne aducem aminte perioada in care comediile americane pentru adolescenți ieșeau pe banda rulanta, unele mai bune, altele mai puțin bune. De cate ori nu ai mers intr-un magazin de profil unde vedeai rafturi pline cu filme de acest gen, iar de fiecare data tu căutai varianta UNRATED? Acele filme erau totale, iar oricât de reticent ai fi fost fata de ele, sunt sigur ca nu iți puteai estompa rasul zgomotos la unele faze. Acum vad ca a prins moda comediilor romantice, nu am nimic cu ele, dar parca tot mai bune erau comediile in stil Old School.Unrated

Studiourile de film produc tot mai rar filme pentru adolescenți, fapt inexplicabil, deoarece nu vad dezavantajul acestor producții,condițiile principale pentru ca un film sa fie profitabil fiind:

1. Costul de producție: Sigur nu asta e problema. Actorii tineri care sunt de cele mai multe ori protagoniști, in mod sigur nu au un salariu prea mare care sa ridice costurile filmului. Nu avem nevoie nici de efecte speciale in acest tip de filme, ceea ce le face cu atât mai rentabile. Gandindu-mă la filmele cu adolescenți care mi-au plăcut de-a lungul timpului, costul maxim de producție ajungea undeva la 25 de milioane, având încasări care depășeau suta de cele mai multe ori.

2. Succesul la Box-Office: Nu știu o statistica exacta dar in mod sigur publicul tanar este principalul client al cinematografelor. Daca un studio de film realizează o producție cu un adolescent cunoscut ca si cap de afiș, succesul este garantat. Puține filme cu adolescenți au fost găuri negre pentru investitori, pentru ca aveau un atu, costul de producție foarte scăzut.

Daca vremea comediilor pentru adolescenți a apus, nu putea sa apună așa, pur si simplu, fara sa lase nimic in urma. Foarte putini actori care erau staruri in acea vreme s-au adaptat la alt gen de filme, așa ca acum au ajuns doar niște umbre pe la Hollywood care mai prind odată la doi ani cate un rol intr-o comedie romantica proasta care nici măcar in cinema nu va ajunge.

Am decis sa aduc in discuție acesta chestiune după ce am revăzu ieri un film cu adolescenți, nu neapărat comedie, dar foate motivațional pentru mine, si poate pentru restul generației tinere.

Ce faci daca ești respins la toate facultatile unde ai aplicat? La aceasta problema s-au gândit mult si Bartleby Gaines si prietenii lui, respinși de-asemenea. Daca tu nu ai găsit inca o soluție, ei s-au apucat sa-si facă propria universitate. Au renovat frumos un spital de nebuni dezafectat, i-au pus un nume, iar ca toata treaba sa fie completa au adunat de pe strada un fost profesor universitar, actualmente bețiv cu abcese de nebunie, si l-au făcut decanul facultatii. Daca planul inițial a fost ca doar ei sa fie studenți in cadrul “South Harmon Institute of Technology”, in scurt timp campusul s-a umplut de studenți suferinzi de aceiași problema ca si ei, RESPINGEREA.depositphotos_3654522-Rejected-and-accepted-stamps Pentru început si-au întocmit o programa școlara in stilul propriu, o rampa de skateboarding, după care au dat drumul la petrecerile tipic americane, unde alcoolul si tarfele studentele nu lipsesc. Petrecerile au mers la început, dar Bartleby isi da seama ca trebuie sa facă mai mult de atât pentru a asigura viitorul studenților.

Daca ați văzut filmul știți despre ce vorbesc, in caz contrar va spun eu ca este vorba despre Accepted.Accepted-2006-Online-Subtitrat-Romana-Filme-HD Tema originala asezonata cu comedie si putina drama au făcut din acest film unul foarte bun si motivant in același timp.

Cum sistemul de invatamant din Romania devine tot mai anost si lipsit de logica, o asemenea universitate ar fi buna si la noi, cel puțin in faza de experiment :))

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , ,

7 gânduri despre „Unde-s comediile de altadata?

 1. Javra Aprilie 14, 2013 la 15:26 Reply

  Există o adevărată industrie în aprecierea gustului cinefililor. Scenariştii şi regizorii sunt aceiaşi. Ba chiar şi unii actori. Nu ei sa-u schimbat, ci gustul publicului. Sper că n-ai şi tu ideea că gustul publicului trebuie educat. Nu de alta, dar scopul oricui e să aibă profit, nu să culturalizeze masele. Cine-şi propune aşa ceva îşi face un nume, dar şi moare sărac.

 2. Javra Aprilie 14, 2013 la 15:27 Reply

  Desigur, „s-au schimbat”…

  • adrianteglas Aprilie 14, 2013 la 17:35 Reply

   Intotdeauna scopul principal este obtinerea profitului, dar acel gen de filme au adus un profit bun celor care le-au produs, iar publicul nu cred ca ar respinge genul asta de filme, publicul tanar in special. Multi actori de la acea vreme au fost aruncati in uitare, doar cei mai buni dintre ei au ramas.

 3. Movie Zone Aprilie 16, 2013 la 00:48 Reply

  trist e faptul ca multi tineri isi au acelasi stil de viata, in filme e poate amuzant cateodata dar sa fi asa indobitocit nu arata destul de bine…poate doar cool pentru respectivi…si aici ma refer la ultima tenta a teenage movie

  • adrianteglas Aprilie 16, 2013 la 06:30 Reply

   Si asta e un adevar, imi place sa vad acest gen de comedii, dar nu sunt adeptul stilului promovat de acestea.

 4. vienela Aprilie 16, 2013 la 10:51 Reply

  Nu m-au atras niciodata comediile, cu atat mai putin cele despre studentii americani, dar acest film parca iese din tipare, cel putin la prima vedere. Trebuie sa ii povestesc baiatului meu despre el… 😉

  • adrianteglas Aprilie 16, 2013 la 11:07 Reply

   E altfel, e mai mult un film motivational, te invata ca poti sa reusesti indiferent cat de bun ai fi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: