The Haunting in Georgia

TheHauntingInConnecticut2_Poster2764x4096

 Titlu original: The Haunting in Connectitut 2: Ghosts of Georgia

 Regia: Ti West, Tom Elkins

 Actori: Emily Alyn Lind, Abigail Spencer, Chad Michael Murray

 Gen: Horror, Drama , Thriller

 Durata: 100 minute

 Nota IMDb: 4,9

 Nota: 7

Daca anul 2012 a fost un eșec in ce privește producțiile horror, iată ca anul 2013 a venit si promite o serie horror destul de numeroasa, care probabil ne va surprinde, si de ce nu, sa ne provoace groaza. Putem spune ca anul 2013 va fi si un an al sequelelor, daca ne gândim la The Last Exorcism Part II, reecranizarea lui Evil Dead, Texas Chainsaw 3D si continuarea succesului The Haunting in Connectitut, Ghosts of Georgia, despre care vom discuta astăzi. Înainte de a începe cu câteva detalii despre film vreau sa spun ca de multa vreme mă tot framanta o chestie: De ce filmele horror, filme de calitate, au ratinguri așa de mici? Pai asta credeți-mă ca nu o înțeleg deloc, poate mă ajutați voi.

După succesul din 2009, am așteptat cu mare interes aceasta continuare, de la care nu am așteptat însa prea multe, dar care m-a surprins total. Din spusele producătorilor avem si acum parte de un film inspirat dintr-o poveste reala petrecuta in Atlanta, Georgia. Am vizionat nenumărate filme din astea inspirate dintr-o poveste reala, in care entitățile supranaturale încep sa-si facă de cap, dar mă tot gândesc: Oare chiar s-au întâmplat acele lucruri sau a fost numai imaginația victimelor?

In fine, începem clasic cu o familie care se muta in casa noua după ce banca le-a făcut o oferta extraordinara, Dumnezeu știe de ce. Familia formata din Lisa (Abigail Spencer), Andy ( Chad Michael Murray) si Heidi (Emily Alyn Lind), nu era ca o familie normala, având antecedente mai vechi cu prezente supranaturale. Inca din primele zile petrecute in casa, prezenta unor energii stranii este simțita de familie, fara a le da însa o mare importanta. Vizita unui pastor de la o biserica din apropiere, lămurește lucrurile, aflam astfel ca pe pamantul unde este construita casa a locuit in vremurile trecute un sef de stație. Nu stație de tren sau autobuz, ci un om care ajuta sclavii si infractorii sa se ascundă de organele legii. Heidi va lega in scurt timp o prietenie cu fostul proprietar al casei, Dl. Gordy, probabil cea mai simpatica fantoma pe care am văzut-o in vreun film horror.7845_5Daca Gordy nu era altceva decât o fantoma bătrâna si inofensiva care nu făcea rău nimănui, sufletele captive pe acel pamant se vor dezlănțui la un moment dat, creând un haos total, din care doar cei cu stăpânire de sine si sânge rece in vene vor scăpa.images (1)

Filmul nu e de speriat, doar momentele cu elemente surpriza ce te mai fac sa tresari, dar in schimb avem parte de o poveste originala, regizata bine, care te captivează din primele momente si te tine tot așa pana la sfârșit. La minutul 40 credeam ca acest film a spus tot ce a avut de spus, dar de abia atunci începe acțiunea cu adevărat. Filmul nu exagerează prea mult, poate doar spre sfârșit, când in debandada aia generala nu mai distingi mare lucru.haunting-connecticut-2-ghosts-georgia-8

Actorii mi-au plăcut in mod special, mă bucur ca au fost măcar doi actori mai cunoscuți in film, pentru ca fiecare si-a făcut treaba foarte bine si au făcut din film ceva plăcut vizionarii. Recomand tuturor impatimitilor genului, si nu numai !

In încheiere mă leg iarăși de rating. Cum sa aibă doar 4,9 pe IMDb? Cu ce a fost mai bun Cabin in the Woods, sa zicem? Chestia asta cu ratingurile mici la niște filme horror bune si foarte bune nu o înțeleg, si nici nu cred ca o s-o înțeleg degrabă.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , ,

2 gânduri despre „The Haunting in Georgia

  1. Miri Aprilie 11, 2013 la 15:57 Reply

    E un film bun. Mi-a placut mult desi ma asteptam sa fie mai infricosator. Dar comparativ cu 2012, da. In 2013 e muult mai bine plus ca se anunta productii de proportii.

    • adrianteglas Aprilie 11, 2013 la 16:00 Reply

      Poate daca acele entitati erau ceva mai supranaturale, au parut prea reale, parca au fost doar niste zombie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: