Birthdays

russell-crowe-07

 Russell Crowe Cand spui numele acestui actor mintea imi sare imediat la filme memorabile precum A Beautiful Mind, Gladiator sau L.A. Confidential. Un actor complet care poate juca orice, de la drama la crima, iar anul trecut am vazut ca se poate preta si genului muzical. Intre 2000-2002 a jucat in trei filme extraordinare, Gladiator, A Beautiful Mind, The insider, pentru care a primit in parte cate o nominalizare la Oscar, iar rolul din Gladiator i-a adus premiul in final, poate castiga si anul urmator, dar nu prea s-au intalnit actori care sa castige doi ani consecutiv premiul Oscar. Astazi implineste varsta de 49 de ani, iar ca proiecte pe anul acesta a lansat deja Broken City, urmand sa lanseze Man of Steel: Eroul si Winter’ s Tale.

Francis+Ford+Coppola+2013+Vanity+Fair+Oscar+d452w-3rZnLl

Francis Ford CoppolaCand te gandesti la The Godfather mintea imi sare si la omul din spatele camerei, cel care a dat sclipirea de geniu filmului. Mai este cunoscut pentru Apocalypse Now si Dracula. Ultimul film pe care l-a regizat a fost Twixt, in 2008, iar la varsta de 74 de ani pare sa se fi lasat de regie, dar cine stie, poate va reveni.

 

 

jackie-chan-407315l

Jackie ChanNu-l putem uita pe acest actor extraordinar al caror filme au marcat copilaria multora dintre noi , si care poate au dat o pata de culoare in viata noastra. Desi a ajuns la varsta de 59 de ani, parca acest actor se mentine tanar, iar filmele cu el ca si cap de afis continua sa apara.

 

 

amza-pellea-983296l

 

Amza Pellea Nu aveam obiceiul sa mentionez actorii romani, dar pe acest actor ma simt obligat sa-l mentionez. Amza a fost un fenomen, o minune de actor care putea face orice, si orice facea….o facea incredibil. Filme ca Osanda, Mihai Viteazul sau Nea’ Marin Miliardar au fost de referinta pentru industria cinematografica romaneasca, iar el a ramas si astazi un blazon pentru noi.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: