The Following 1×10 „Guilt”

images

Fiecare are un lucru important pe care trebuie sa-l faca la inceput de saptamana. Lucrul important pe care trebuie sa-l fac eu este sa urmaresc The Following si mai apoi sa postez pe blog o analiza a episodului aferent. Aceasta postare trebuia sa aiba loc ieri, dar se pare ca au intervenit alte lucruri mai importante, dar e bine si acum decat deloc.

Vom vedea ca Jacob a ajuns in sfarsit la resedinta de intalnire a cultului dupa ce s-a eliberat in urma uciderii lui Paul. Cum cultul lui Joe a devenit un fenomen plin de oameni experimentati si periculosi, a ajuns sa fie urmarit de FBI,CIA,NSA, ceea ce mie personal nu-mi da sperante ca va reusi sa descopere ascunzatoarea cultului, ceea ce nici nu vreau, eu sunt un fel de telespectator care tine cu personajele negative, poate si eu sunt unul in sinea mea.the-following-episode-10-carroll

Reintorcandu-ne la lucrurile serioase observam ca Paul este macinat de sentimentul de vina, din cazua caruia incepe sa aiba viziuni macabre care il indeamna sa o ucida pe Emma cat mai poate.

Vedeta episodului anterior, Amanda Porter,  aflata in custodia celor de la FBI dorea pedeapsa cu moartea, si nu vorbea decat despre rock-ul anilor 70′ si cat de mult o uraste ea pe Anne Hathaway.

Satul sa fie tinut sub papuc, Ryan se impune in fata lui Nick si cere sa fie responsabilul cu protectia lui Claire de acum inainte. Dupa ce membrii propriului sau cult l-au dezamagit , Joe angajeaza doi profesionisti ca s-o rapeasca pe Claire din locatia unde era tinuta sub custodie protectiva.

the-following-episode-10-carroll-followers

Ajuns la locatia unde era tinuta Claire, Ryan ii spune acesteia despre celelalte persoane cu numele ei care au fost ucise. Se pare Ryan a ajuns la timp, cu putin inaintea sosirii oamenilor lui Joe, care vor da startul unui masacru cu scopul final de a duce-o pe Claire la Joe. Reusind sa scape ca prin urechile acului de atacatori, Ryan se va refugia la un fost prieten, Tyson Hernandez, interpretat de David Zayas(Dexter), care se bucura de viata in inexistenta. Avand o discutie amicala, Tyson si Claire au inceput sa vorbeasca despre prietenele din trecutul lui Ryan, un fost mare cuceritor care trecea asa de la una la alta, dar totusi din atatea cuceriri o anumita persoana pe nume Molly a iesit in evidenta.

Dupa mai multe insistente din partea lui Joe, Jacob a fost de acord sa vorbeasca cu Emma si sa-i asculte explicatiile, chiar daca  era inca furios din cauza ca aceasta i-a abandonat, condamnandu-i astfel la moarte.ustv-the-following-s01-e10-5

Crezandu-se scapati de probleme, Claire gaseste un dispozitiv de urmarire in buzunarul puloverului, fapt care declanseaza starea de alerta, intelegandu-se  de la sine ca oamenii lui Joe se apropie.

Odata cu lasarea noptii oamenii lui Joe ajung la locatia unde Ryan si Claire se ascundeau,incercand sa-si elaboreze un plan de intrare. Asteptandu-se la sosirea lor, Tyson reuseste sa ucida unul dintre rapitori, dar mai ramane cu inca doi care il vor dovedi cu un glonte in abdomen. Cu prietenul sau la pamant Ryan se duce sa cerceterze imprejurimile, lasand-o singura pe Claire, care din disperare de a ajunge la fiul ei, se lasa prada oamenilor lui Joe chiar sub ochii lui Ryan.

Incercand sa recapete increderea lui Jacob, Emma incearca sa fie cat mai tandra cu el, moment in care Jacob recunoaste ca si-a ucis cel mai bun prieten, crima  de care o invinovateste pe Emma, dupa care ii arunca in fata o amenintare ca ar fi bine sa-si pazeasca spatele de acum inainte.

Cu sacii in caruta, Joe il telefoneaza pe Ryan care ii spune descurajat ca va demisiona, la care Joe spune „You can’t quit now, you’re not quite yet the man you need to be”. La sfarsitul episodului apare la conac o noua membra a cultului, care surpiza este chiar Molly, fosta iubita a lui Ryan.

Tot ma uit la acest serial in asteptarea sclipirii de geniu, dar parca totul devine din ce in ce mai mult gen telenovela, dar sunt doar 10 episoade, cine stie cum se va transforma serialul in viitor, eu inca astept declansarea actiunii adevarate.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: